Zaterdag 3 oktober 2020 om 14u in provinciaal groendomein Vrieselhof (Ranst)

Het afgelopen jaar werd er flink gewerkt in het Vrieselhof. Een aantal grote en kleinere terreinwerken zijn achter de rug en leverden al een eerste resultaat. Wil je meer weten over het natuur- en erfgoedbeheerplan dat hierbij aan de basis lag?

Kom dan op zaterdag 3 oktober 2020 om 14u naar het Bezoekerscentrum Vrieselhof, Schildesteenweg 99 in 2520 Ranst. Samen met de domeinwachter ga je het terrein op en neem je de veranderingen onder de loep.

Deelnemen is gratis maar om praktische redenen moet je jouw deelname vooraf registreren; dat kan vanaf 7 september 2020 via www.provincieantwerpen.be > kalender Vrieselhof.

Deelnemers aan deze activiteit moeten de op dat moment op die locatie geldende corona-veiligheidsmaatregelen correct naleven. Info federale en provinciale COVID19-richtlijnen: https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/  en https://www.provincieantwerpen.be/nieuws.masterdetail.html/p_detail_url/nl/dvt/dienst-vrijetijds--en-landschapsbeleving/nieuws/maatregelen-in-provinciale-parken-en-domeinen-in-het-kader-van-d0.html

Meer info nodig?

De domeinwachters staan je graag te woord op T 03 360 52 18.

Eind juni 2019 startten de werkzaamheden voor de natuurinrichting van het Vrieselhof. Grote en kleine terreinwerken van het natuur- en erfgoedbeheerplan moeten op termijn in dit provinciaal groendomein een extra stimulans bieden aan bedreigde dier- en plantensoorten.

Verschillende ingrepen beogen een meer natuurlijk functionerend valleisysteem. Door de afgraving van opgehoogde percelen en het plaatsen van overloopconstructies ontstaan in de vallei de juiste omstandigheden voor waardevolle ‘natte natuur’.

Hierdoor verkleint ook de kans op overstromingen stroomafwaarts. Dit natuurinrichtingsproject is een samenwerking tussen de provincie Antwerpen, de Vlaamse Landmaatschappij en het Vlaams Agentschap Natuur & Bos, met de steun van ELFPO.

Wanneer en waar:

Op zaterdag 3 oktober 2020 om 14u aan het bezoekerscentrum in provinciaal groendomein Vrieselhof, Schildesteenweg 95 in 2520 Oelegem (Ranst).

Deelname:

Deelnemen is gratis maar reserveren is noodzakelijk.

Bevestig jouw deelname vanaf 7 september 2020 via www.provincieantwerpen.be > kalender Vrieselhof.

Deelnemers aan deze activiteiten moeten de op dat moment op die locatie geldende corona-veiligheidsmaatregelen correct naleven. Info federale en provinciale COVID19-richtlijnen: https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/ & https://www.provincieantwerpen.be/nieuws.masterdetail.html/p_detail_url/nl/dvt/dienst-vrijetijds--en-landschapsbeleving/nieuws/maatregelen-in-provinciale-parken-en-domeinen-in-het-kader-van-d0.html

Social media:

www.provincieantwerpen.bekalender vrieselhof

www.facebook.com > vrieselhof  

www.twitter.com > DeDomeinen